bulgarien!

2008-05-26 / 18:24:13 / kommentera inlägget / » Funderingar

Hej - halla underbara lasare!

Jag sitter just nu och hackar framfor datan nere i Bulgarien. Det finns inte sa mycket annat att gora for tillfallet!
Det ar iallafall kanonfint vader, och imorgon sa ska det tydligen bli 30 - 35 grader! Tanka sig, da blir det att pressa som tusan! Jag hoppas pa att jag far lite mera farg da, jag ar inte sa jatte brun nu. Men jag hoppas pa att fa lite mera farg innan vi aker hem!

Jag saknar iallafall min underbara Leija hur mycket som helst! ? Det ar nastan sa mycket sa att jag kan borja att grata, nja inte riktigt men nastan! Men pa lordag sa ska jag krama ihjal henne. ( ta mig inte pa allvar )
Nej, jag ska ga & gora mig iordning nu! Ni far ha det kanon, sa skriver jag mera nar jag kommer hem pa lordag & satter in lite bilder fran semestern! puss & kram! ¢¾

ps, det gar riktigt bra att umgas med Saman! Vi har kommit kanonbra overens, sa nu kanns han som ett avslutat kapitel i mitt liv! Vi ar bara vanner & kommer att forbli vanner i framtiden, INGENTING mer!

Vi lever&mår kaanon!

2008-05-21 / 21:45:28 / kommentera inlägget / » Leija 10-12 månader

Jag ska bara passa på att tala om att jag&Leija lever och mår kanon bra!

fredag så blir det Bulgarien med mor, styvfar & Saman som gäller! Fasiken vad skönt det ska bli, men det blir nog att ligga och pressa mest! Kanske någon god drink slinker ner, vi får se. Haha.
Nej, det blir inge långt det här. Men jag ska skriva mera när vi kommit hem från Bulgarien & då vi har internet igen!

puss och kram! ♥

En ny tand!

2008-05-16 / 11:41:59 / kommentera inlägget / » Leija 10-12 månader

Goddag!

Just nu så sitter jag hemma hos min underbara vän. Leija ligger och sover förtillfället, så jag passar på att skriva lite blogg. Jag orkade verkligen inte imorse, Leija hade nämligen en riktigt jobbig natt. Hon vaknade ungefär en gång i timme och gnällde. Så det har inte blivit mycket sömn för min del, men jag klarar mig. Jag vet iallafall vad som var felet, hon har nämligen fått en till tand. Så nu har hon nio tänder! Herrejösses!
Min flicka börjar att bli stor ♥

Senare idag så ska jag&Leija gå över till lägenheten och vika in lite kläder i skåpen. Det är skönt när man inte behöver göra så mycket när man flyttar in. Mitt rum som jag ska ha var inte riktigt klart ännu, dom har inte hunnit sätta upp tapeterna. Men det så skulle dom göra idag, jag hoppas att det blir klart till imorgon. Då kan man ju börja bära in alla saker. Vi får se hur det blir! Det kommer iallafall vara klart till 1/6.

Nej, jag ska sociala mig lite nu medan Leija sover. Ni får ha det så bra! Så skriver jag förmodligen mitt sista inlägg ikväll. Ja, alltså det sista på två veckor! puss och kram! ♥

Jag kunde inte låta bli!

2008-05-15 / 14:04:03 / kommentera inlägget / » Funderingar

Det gick visst inte att vara utan bilddagboken, så nu har jag skaffat en ny! Där heter jag , leijasmor så nu får ni bli vän med mig där. Haha, igen ^^

Irriterande med folk som "vet" allt!

2008-05-15 / 12:24:11 / kommentera inlägget / » Funderingar

Hej på er mina underbara läsare!

Just nu så ligger jag och tar det lugnt i sängen. Jag funderar på att vila, men våra bästa år börjar snart. Ja, jag följer det slaviskt. Inte för att jag tycker att det är så värst bra, men man blir fast. Det är verkligen helt sjukt program. Helt overkligt, men ändå så bra. Haha, jag är konstig jag!

Jag måste bara tala om hur trött jag är på alla som "känner" mig. Då menar jag inte mina vänner, utan dom som tror att vi är vänner. Jag har nyss fått reda på att det är många som går runt i skolan och säger att jag ska vara med i Insider, istället för Outisder. Och dom säger tydligen att dom vet det, eftersom att dom pratat med mig. Men i själva verket så vet jag knappt vem personen är, och harkanske träffat personen en gång! Jag blir så fruktansvärt irriterad. Nu kanske ni tycker att det här är en skitsak, och det är det ju. Men jag var bara tvungen att tala om hur irriterad jag blir på folk som verkar tro att dom känner mig bara för att jag har barn!

Nu ska jag lägga mig&se lite tv medans min underbara lilla dotter sover! Det är bäst att passa på medans man kan, ni får ha det bäst! puss och kram! ♥

Godnatt på er !

2008-05-14 / 23:11:26 / kommentera inlägget / » Leija 10-12 månader

Klockan är ganska mycket, och jag ska snart sova. Inte än, men snart. Jag måste varva ner lite innan jag går och lägger mig. Jag har nyligen kommit hem från en av mina vänner. Vi var ute ett tag, sen gick vi hem till henne och spelade lite Guitar Hero & hade allmänt trevligt. Som jag alltid har med henne, ♥

Idag har Leija&jag bara tagit det lugnt. Leija sov nämligen fyra timmar på förmiddagen! Kan ni tänka er, fyra timmar? Och jag gick inte och vilade, dum som jag är. Men man ska inte klaga, jag fick mycket annat gjort istället. Jag kan ju även passa på att tala om att vi får nycklarna till våran nya lägenhet imorgon! Så redan imorgon ska vi börja att flytta över lite saker till lägenheten, kläder och sånt. Det kommer nog att bli kanonbra! Jag kan även säga en sak till när jag ändå är igång. På fredag eller lördag morgon är sista gången som jag skriver blogg på två veckor! På lördag så flyttar vi ju, och då kommer vårat internet att försvinna. Och måndagen den 26/5 så får vi internet till våran nya lägenhet. Men då så är vi ju i Bulgarien, så det blir ingen blogg då. Men den 30/5 så kommer jag att vara tillbaka som vanligt igen. Jag tänkte bara säga det nu, så att ni vet!

Ronja som jag träffade i Umeå har nu satt ut lite bilder på sin blogg. Det är bilder på mig,Leija&Ronja. Så ni kan ju gå in där och kika om ni är nyfikna! Nej, jag ska sova nu. Så jag är utvilad till imorgon, jag ska nämligen förbi skolan och lämna lite papper innan vi börjar att flytta. Godnatt på er! puss och kram! ♥

Vi är uppe nu!

2008-05-14 / 08:22:47 / kommentera inlägget / » Leija 10-12 månader

Godmorgon världen!

Leija sitter och leker på golvet med alla hennes leksaker. Hon ser riktigt koncentrerad ut, undra vad hon tänker på när hon sitter där? Det skulle vara roligt att veta.
Inatt så var Leija lite krånlig, jag tror att hon vaknade tre gånger. Jag vet inte varför, men det var inte så svårt att få henne att somna om, en gång åt hon välling och dom andra två så gav jag henne nappen. Sista gången som hon vaknade var vid fem tiden, men hon somnade och sov vidare till åtta. Det  var skönt att få lite sovmorgon idag också. Jag är en bortskämd mamma, haha.

Jag funderar på om Leija&jag ska träffa en kompis till mig idag. Men jag vet inte riktigt när hon slutar skolan, men det borde va vid tre tiden. Så jag får nog ringa hennes mobil då. Hoppas bara att hon inte har någonting annat på G. Jag får fråga, ingen har ju dött av en fråga förut. Nej, jag ska kolla igenom Fagersta-posten nu. Sen ska jag klä på mig. Ni får ha en bra morgon/förmiddag! puss och kram! ♥

Förresten, var det många av er som hade problem med eran statistik igår? Jag hade nämligen det!

Jag var bara tvungen, eftersom att alla andra har.

2008-05-13 / 23:01:09 / kommentera inlägget / » Funderingar

Vad var det jag sa? Jag är fortfarande uppe, men innan jag går&lägger mig så tänker jag göra den här "listan" som alla andra har gjort. Bara för skojjs skull.

För 5 år sedan: var jag 11 år, och hade fullt upp med att vara med mina vänner.

För 3 år sedan: var jag 13 år&väntade på att få ett småsyskon, jag var även en liten skitunge.

För 1 år sedan: var jag höggravid & hade precis träffat min dåvarande pojkvän.

För 3 månader sedan: så bodde jag&Leija hos min mormor, eftersom att mamma&resten av familjen var i Luleå.

Igår: rensade jag i mitt&Leijas rum.

Idag: har jag fortsatt att packa, jag har även målat ett skåp.

Imorgon: så ska jag&Leija försöka att träffa en vän till mig.

Om 1 år: så går jag i skolan, har fullt upp med Leija som säkert har lärt sig att gå? och förhoppningsvis så har jag träffat min "stora" kärlek!

Dumma skåp!

2008-05-13 / 21:53:37 / kommentera inlägget / » Funderingar

Godkväll!

Leija sover, och jag ska snart sova jag med. Ska försöka att komma i säng i tid någon dag iallafall. Det säger jag alltid, men det blir aldrig så. Typiskt mig! Att man aldrig kan göra någonting som man planerar. Fast det är ganska svårt när man har barn. Eller inte svårt, men det är inte alltid som man kan göra det man planerat, eller att man hinner. Nog tjatat om det nu!

Jag målade iallafall skåpet hos mormor&morfar. Men tror ni att det blev bra? Nej, det blev det inte! Färgen var verkligen kanondålig, den täckte inte ens när man målade. Så det är lika bra att kasta hela skåpet på tippen, vad ska man göra med det nu liksom? Det var lite trist att det blev förstört, eftersom att jag hade tänkt att ha det i Leijas rum. Men vadå, nog överlever jag utan ett skåp! Har jag gjort det hittills så gör jag det ett tag framöver också, haha.

Den senaste tiden så har jag varit lite deppig. Inte sådär jätte deppig så att jag har setat och gråtit floder, utan jag har haft en liten ledsam period om man kan säga så. Jag känner mig verkligen så ensam nu, det jag menar är att jag så gärna vill ha någon person att "dela" Leija med. En person som tar mig för den jag är, och kan älska mig utan hinder. Och även älska Leija utan hinder. Jag känner att det är det som fattas i mitt liv just nu, en person som jag kan dela allting med. En person som förstår ansvaret med barn, utan att gnälla att "vi" inte har tid för varandra. Utan som förstår att det är tufft med ett barn, och att man får ta dagen som den kommer.
Ja, jag vill verkligen ha just den personen i mitt&Leijas liv! så skulle allting vara helt perfekt! Inte för att det inte är det nu, men ni förstår nog hur jag menar.

Nej, nu så ska jag gå upp till sängen och sova. Ni får sova så gott, det ska jag göra! puss och kram! ♥

Nu är det klart!

2008-05-13 / 14:50:28 / kommentera inlägget / » Funderingar

Nu så har jag packat ner allting som var mitt och Leijas. Det var kanon mycket saker. Men det är skönt att veta att det är klart nu. Så nu finns det bara övriga saker i huset att packa ner. Typ som tallrikar, glas, bestick och sånt som man måste ha tills den dagen då man flyttar. Men det packar vi ner samma dag som vi flyttar.
Så på fredag är sista dagen som vi sover här, det är både med glädje och sorg som jag gör det. För det har hänt så mycket saker här, men det ska verkligen bli skönt att komma till ett nytt och större hem!

För er som undrar så har jag tagit bort min bilddagbok. Det känns inte som att jag orkar ha den kvar, förtillfället. Så om jag nu ångrar mig, så kommer jag att skaffa en ny. Men då kommer jag att säga till er innan, så att ni kan bli vän med mig o.sv. Men det blir kanske senare efter sommaren isåfall. Så nu har jag bara bloggen som jag är aktiv på!

Nu ska jag klä på mig och göra mig redo för att åka till mormor och måla skåpet. Jag skriver mera sen ikväll, när Leija har gått och lagt sig! puss och kram! ♥

Imorse så fick jag sovmorgon!

2008-05-13 / 11:13:17 / kommentera inlägget / » Leija 10-12 månader

Godförmiddag!

Imorse så fick jag en riktigt lång sovmorgon, Leija vaknade nämligen halv nio! Jag fick nästan en chock när jag kollade på klockan. Jag som trodde att Leija aldrig skulle sova längre än till klockan sex. Men jag hade fel, haha. Jag är iallafall glad att hon sover hela nätterna igenom.

Senare idag så ska vi åka till mormor&morfar igen. Jag ska nämligen måla ett skåp vitt, som jag ska få. Det ska jag ha i Leijas rum när vi har flyttat. Så ska jag ha lite glas och sånt i det, så slipper det bli så mycket damm. Och det är mindre risk att dom ska gå sönder om dom står i ett skåp. Det kommer nog att bli kanonbra!

Nej, nu ska jag snart gå upp och fortsätta att packa ner lite saker. Det är bäst att passa på medans Leija sover!
Ni får ha det bra, så skriver jag förmodligen mera ikväll. puss och kram! ♥

Mormor till lilla Leija!

2008-05-13 / 10:47:15 / kommentera inlägget / » Leija 10-12 månader

Vill bara börja med att säga att jag har tillåtelse av Nadja att skriva det här! Ja,som ni förstår så läser jag Nadjas blogg dagligen och tycker att den är jättebra förstås... Det är också roligt att se alla bra kommentarer hon får av er läsare! Om jag kunde så skulle jag vilja att alla fick komma hem till oss o se hur det är att ha sin tonåring o sitt barnbarn boende hos sig och även vårat eget barn som snart är 2 år . Som ni förstår så kan det vara ganska rörigt,men för det mesta är det härligt!

Att jag skriver nu, beror på att jag reagerar på allt som skrivs o vill försöka förklara det hela ur min synpunkt. För ca ett år sen fick jag mitt livs chock o det var när Nadja berättade att hon var med barn.Mitt liv raserades fullkomligt den dagen trodde jag o det gjorde det för några månader,tills vi kunde "landa" med med tanken. Inte nog med att  Nadja var gravid,så var det för sent att göra abort eftersom hon då var i v.23.I paniken gick vi till kuratorn o ville prata med någon som kunde "tänka"..för det kunde inte vi då! Jag var hysterisk,min mamma var hysterisk och Nadja var ett vrak! Vårat val var alltså att adoptera bort barnet eller att behålla det. Men just då var enda alternativet att  adoptera bort det ,för ingen av oss var redo för ett nytt liv. Idag kan jag trots allt vara så glad att vi valde att behålla våran älskade lilla Leija!!!!!!!!!!!  Hur skulle vi kunnat gå vidare utan att veta var hon var??

Jag vet att många reagerar när de får höra att Nadja är så ung och mamma. Det är ju klart att man inte är "redo" att bli mamma i den åldern ,men hon är helt FANTASTISK med Leija o jag är så stolt över de! Det finns säkert de som tror att Nadja valde det här,men jag vet att det inte var så!! Nadja hade en "plan" för sitt liv och det inkluderade inte ett barn när hon var 15år,men livet blir inte alltid som man tänker sig,det vet vi ju alla som har några år på nacken.

Det finns ju en till sak som är negativt med att vara en sån ung mamma o det är att man blir ensam om uppgiften som förälder ,inte alla så klart,men iNadjas fall är det tyvärr så. Det är inte heller  något vi har önskat,men nu är det så:V i kan bara hoppas att det blir bättre med tiden. Att Leija skulle få många "styvpappor" under åren är det ingen som vet,men jag vet att när det är "på riktigt" så tar killen hela paketet! Leija har också många manliga förebilder i våran familj,så hon kommer aldrig att behöva känna sig övergiven. Man är ju faktiskt inte heller mogen att bli pappa i tonåren o det är ju ett  eget val som pappor har. Men som mamma har man inget val på samma sätt ,utan man måste ta sitt ansvar!! Och det gör "min Nadja" ,med bravur!!!!!!

Ville bara säga detta!! Jag hoppas att alla ni tonåringar är rädda om er och är försiktiga ute i världen!!!
 Det va ju riktigt roligt det här...men nu ska jag börja med flytten!! Usch o fy!

 Kram på er alla!  Från en väldigt lycklig mormor o mamma.  Hej hej!

Leija är liten!

2008-05-12 / 22:19:40 / kommentera inlägget / » Leija 10-12 månader

Godkväll!

Leija somnade vid sju tiden idag, det var kanske lite för tidigt för henne eftersom att hon inte var så trött. Men hon somnade iallafall utan krångel som alla andra kvällar. Det är verkligen jätte skönt att man inte behöver springa fram och tillbaka till hennes rum för att hon inte kan somna. Så jag ångrar inte att jag "lärde" henne att somna i egen säng när hon var tre månader. Det har både jag&Leija vunnit på!

Vi var iallafall förbi hos mormor&morfar i eftermiddags. Och där blev ungarna bortskämda som vanligt, dom fick nämligen massor av kläder. Det enda som var lite tråkigt var att nästan alla Leijas plagg var för stora för henne. Så Nellie får väl ta dom så länge. Jag får istället önska mig lite sommar kläder när hon fyller ett år sen. Det är det enda hon behöver, vad jag kommer på nu iallafall. Jag ska iallafall kika lite när vi är i Bulgarien, det skulle ju vara roligt om man hittade något udda till henne. Som man vet att ingen annan har. Sen så ska jag även passa på att kika efter en skolavslutningsklänning till mig, eftersom att jag inte vill ha något som alla andra har. Det är så tråkigt!

Jag tror att jag ska prata med lite folk på msn innan jag hoppar i säng. Det blir nog inte så länge till jag blir vaken eftersom att jag är ganska trött. Ni får iallafall sova gott & drömma söta drömmar! puss och kram! ♥

Ps, För er som undrar varför det aldrig kommer bilder så är det för att min kamera inte fungerar. Så när vi var i Umeå så lånade jag en kompis kamera. Och jag lovar att det kommer bilder så fort hon har hittat sin usb-kabel!

En efterlysning!

2008-05-12 / 13:27:35 / kommentera inlägget / » Funderingar

Jag efterlyser en Malin som kommenterade: 

" Det finns en affär eller liknande som tar in gamla men ändå bra kläder och säljer dom i affären, typ som second hand.. om man lämnar in kläderna och kläderna blir köpta så får man pengarna som klädesplagget blev köpt utav.. ^^ bra att veta iaf. :) "

Jag skulle jätte gärna vilja ha din mejladress så kan du berätta mera! Så skriv en kommentar med din mejl, då skulle jag bli glad!

Jösses!

2008-05-12 / 11:20:26 / kommentera inlägget / » Funderingar

Herre - min - skapare vad mycket skit jag hade i min garderob! Jag trodde aldrig att det skulle bli en&en halv svart sopsäck med kläder som jag inte ville ha, eller kan ha. Men nu är det iallafall borta som tur är. Det var ganska så mycket annat skit i rummet också, en hel svart sopsäck med saker som har legat och skräpat i massa lådor. Jag menar varför har jag ens sparat ett gammalt papper som är från sjuan? Ja, det är verkligen helt otroligt att man kan samla på sig så mycket. Men nu kommer jag kunna koppla av när vi ska flytta upp allting, då vet jag att jag inte har något mera skit kvar. Utan bara vettiga saker!

Jag funderar på att lägga mig ute på gården ett tag, det är inte så jätte varmt som det har varit alla andra dagar. Men solen är framme och himlen är blå. Så lite färg kanske man kan få. Man vill ju inte vara vit som ett lakan när vi åker till Bulgarien nästa vecka! Nej, jag ska ut och se hur det står till med vädret nu. Medans Leija sover vill säga, ni får ha det bra! puss och kram! ♥

Förresten så kommer mormor&morfar hem från sin roadtrip med husvagnen idag! Så om jag tjatar lite på mamma så kanske vi kan åka förbi dom senare idag. Jag har faktiskt saknat mormor, och Leija har saknat sin gammelmormor! Hon är bra hon!