Är det värt allt?

2010-05-08 / 23:30:27 / kommentera inlägget / » Funderingar

I snart 3 år har jag ägnat otroligt mycket tid åt denna blogg. Jag trodde aldrig att jag skulle bli så fast och uppslukad i detta och sitta och öppna mig för människor jag aldrig träffat. Jag hade fel och blev fast, med tiden blev min blogg en av mina bästa vänner. Eller nej, det är nog ni som har blivit mina bästa vänner. Jag har känt mig trygg med er och ni har alltid kommit med så fina svar och kommentarer till mig och mina ibland konstiga frågor. Ingen har någonsin varit särskilt dömmande och jag har skrivit öppet om mitt&Leija's liv.

Men nu, nu står jag här och vet inte vart detta är påväg. Jag vill inte mer. Nu har jag utvecklat en hatkärlek för denna blogg. Det blev för mycket efter jag visade upp mig i "Outsiders", läsarna rusade in och på mindre än tre sekunder hade jag 6000 läsare. Till en början var det roligt, men nu är det inte roligt. Jag vill sluta, jag vill inte mer. Jag vill inte vara tvungen att varje dag sitta och försöka komma på något att skriva för att läsarna ska ligga på topp, det är inte det jag är ute efter nu. Jag tycker att detta är obehagligt, bloggen tar ibland över mig. Speciellt på senare tid. Kommentarerna om hur jag gått upp i vikt har förändrats, om hur annorlunda och "osöt" jag blivit gör mig fullständigt galen. Jag vill inte höra detta, hur andra människor sitter och kommenterar mitt utseende på ett sätt som gör mig illa till mods. Det gör mig spyfärdig och rädd. Bloggen har tagit över, det här är inte jag. Jag vill inte vara denna person mer.

Självkänslan är på botten. Jag tror jag lägger av nu. Jag mår inte längre bra av att sitta här och skriva, jag får mest bara panikkänslor. Känslor som jag inte kan ta kontroll över. Jag vill bara vara jag. Bara ha mig själv och min älskade familj och de få vänner jag har kvar att tänka på. Bloggen börjar ta över en del av mitt liv, och jag tror inte att det känns så för bara mig. Jag tror att bloggarna börjar ta över en del människors vardag, vem som uppdaterar mest, har mest läsare eller den som tjänar mest på att vräka ur sig saker om sitt liv verkar vara det enda som är viktigt. Jag tror inte att det finns något som heter "Jag bloggar bara för mig själv, inte någon annan." Jag tror att många vill uppnå större mål med sig själva än bara blogga för sin egen skull.

Jag har iallafall kommit till en punkt i livet där jag inser vad som känns rätt och fel, och det hoppas jag har med mognad att göra. Jag börjar nog förstå att det kanske inte är så jävla roligt att sitta och "vika" ut sig själv och andras liv längre. Och nu säger jag inte att det är såhär för alla, men för mig känns det såhär. Jag kommer säkert få skit för detta, men jag anser att det är såhär, jag känner på detta sätt. Varför ska folk få påverka mig som person, mitt sätt att se ut och göra saker på? I längden går inte det, allra helst inte om man inte är en stark person. Jag kan inte putta undan allt och gå vidare, jag grubblar alltid på massa saker och många av era kommentarer kan göra mig så oerhört ledsen och besviken. Jag har iallafall lärt mig att aldrig kommenterat någons utseende, aldrig. Även fast personen varit oerhört överviktig eller liknande så ska man inte säga något, personen ser sig själv i spegeln och inser nog ändå att personen lider av övervikt. Ingen behöver tala om det. Varför måste allt hela tiden vara så bra? Är jag en sämre person för att jag har kort hår, är jag fulare för det? Många verkar tycka det, varför? Jag förstår inte, och jag vill nog inte heller ha ett svar.

Jag vill bara vara jag, och jag vill vara världens bästa mamma till Leija. Hon förtjänar det bästa. Min lilla ängel,
Kommentarer
Postat av: Emma

Usch vad jobbigt för dig att behöva känna på det här viset. Jag började läsa din blogg efter outsiders och tycker att du verkar va en underbar människa och mamma. Jag kan ju bara tala för mig själv men jag skulle aldrig kräva att du ska uppdatera ofta jag är glad om du hinner med ett inlägg om dagen, nåt inlägg i veckan. Jag tycker inte att du ska ta bort bloggen det finns säkert en hel massa minnen som du kanske inte kommer ihåg allt på egen hand som kan va kul att ha kvar. Försök att omvärdera saken, det behöver inte vara ett heltidsjobb utan bara en kul grej. Alla som läser din blogg förstår mycket väl att du har bättre saker för dig än att ge oss en hel massa inlägg varje dag. Det är dig och din vardag vi tycker är intressant, kan du inte blogga vet vi bara att du har bättre saker att göra med ditt liv än att sitta framför datorn.Hoppas allt löser sig för dig. Massor med kramar från Emma

2010-05-08 @ 23:51:11
URL: http://emmawenchehelen.blogg.se/
Postat av: Miia

Jag har läst din blogg länge men har dock aldrig kommenterat.Jag tycker att du ser skitbra ut i ditt korta hår. Jag klippte själv av mig håret förra veckan.Tycker även att du skall göra det som du mår bäst av, även om jag kommer sakna dina inlägg så är det viktigast hur du mår. Du skall inte göra något som gör att du känner dig illa till mods.Sen vet jag att det är lättare sagt än gjort men ta ingen skit. Jag beundrar dig!Miia

2010-05-08 @ 23:56:08
Postat av: Sofia

Jag vill bara säga att jag tycker att du verkar vara en helt underbar mamma, och det har varit ett stort nöje att få läsa din blogg! Om du väljer att sluta blogga kommer jag tycka att det är tråkigt, men förstår samtidigt att det är svårt att vara en bra mamma och samtidigt se till så att alla dina bloggläsare är nöjda. Hur du än gör vill jag bara få fram att jag beundrar dig väldigt mycket för det du gör!

2010-05-09 @ 00:05:26
URL: http://givealittlelove.blogg.se/
Postat av: anonym.

jag har läst din blogg sen 2007 och bloggen du hade innan den här, synd att tvframträdandet gjorde så att alla nya läsare kom in och fick dig att ändra dig angående att blogga.. Men vad ska man göra? det är ditt val och jag tycker du gör helt rätt, fast jag kommer minst sagt att "sakna dig" även fast vi aldrig har känt varandra men det känns liksom som att jag vet allt om dig eftersom din blogg var den allra första blogg jag läste och har läst din blogg i 3-4 år.

Lycka till i framtiden!:)

2010-05-09 @ 00:15:46
Postat av: Emilia

Skit i alla andra och stå på dig! Du är absolut inte tjock:o och du ser jätte bra ut i ditt korta hår! Du är även en jätte bra mamma till din dotter, folk som skriver en massa onödiga komentarer är bara avensjuka för att du har lyckats så tidigt,som Emma sa gör inte bloggen till ett hel tids jobb utan uppdatera bara någon gång i veckan när du känner att du vill & har tid. Men hur du än gör så har det vart ett nöje att följa din blogg! Jag läser den flera ggr om dagen

2010-05-09 @ 00:31:51
Postat av: Lisa

Hej!När jag läser detta så lider jag verkligen med dig. För jag anser att du verkar vara en otroligt äkta person och det går igenom datorskärmen. Jag förstår om du vill sluta blogga, för ingen ska behöva ta sådan skit från någon som sitter bakom en datorskärm och gömmer sig. Du verkar vara en otroligt fin och varm person och jag mår faktiskt dåligt av att läsa att du mår dåligt. Du ska göra det som känns bäst för dig. Är det att lägga ner bloggen så ska du göra det. För du vill vara en bra mamma till din dotter och om du är olycklig så känner hon det. Men samtidigt så har du byggt upp något otroligt äkta. För när jag går in på din blogg så ''njuter'' jag av att ha hittat en blogg som är så fin och bra som den verkligen är. Den som säger att du är tjock eller vad det nu är de säger har verkligen SÅ fel. Den som säger att du inte passar i ditt korta hår har också fel. För du är vacker Nadja! Jag vet att du kommer göra det rätta. Men gör inte något som du senare kommer att ångra.

Men som sagt, du är en otroligt vacker och äkta tjej och du har verkligen inte någonting att skämmas för eller vad man ska säga.Lycka till i dina val!Jag och många med mig kommer att sakna dig om du slutar blogga.Kram Lisa

2010-05-09 @ 01:55:10
Postat av: malin

jag brukar faktiskt inte kommentera så mycket, för de brukar inte kännas lönt för du har så många som skriver ändå ..

men nu tänker jag iaf kommentera & hoppas de blir kanske lite, iaf de minsta lilla bättre ..

men du ska eller borde blogga för dig själv & jag kollar din blogg ofta, men finns där inget inlägg så tänker jag ju inte, men nej hon SKA lägga in inlägg idag, utan jag tänker mera att då har du väl fullt upp & vara mamma eller så har inget hänt eller så vill du faktiskt behålla de för dig själv & inte dela med hela världen för de är ju faktiskt de som händer när man publicerar sånt här på nätet.

& de du skrev om att folk trycker ner dig, herregud, folk borde verkligen mogna ! de finns ingen anledning & läsa eller kommentera din blogg om dom bara ska trycka ner & säga massa dumheter !

du är verkligen inte ful & du passar skit bra i ditt hår, jag älskar att du har de så kort ! :)

& allt annat, strunta i de eller iaf borde du försöka för vad jag läst på bloggen så är du en underbar person & verkligen en bra mamma !

att du var med i outsiders, de gjorde iaf mycket för mig & jag ångrar mig aldrig efter sett de eller läst din blogg, jag följer den för de är trevligt & se att de finns unga mammor som faktiskt klarar de, även om jag nu inte räknas som ung mamma, men jag känner mig som de ..

jag hade uppskattat ifall du fortsätter med din blogg, men de ska vara för dig själv & inte för någon annan & ska du ha kvar den, blogga när du vill, inte när andra vill.

jag hejjar på dig & hoppas du gör de val som känns bäst för dig :)

2010-05-09 @ 05:57:18
URL: http://jagkallashon.blogg.se/
Postat av: Julia

Det skulle vara tråkigt om du slutade blogga eftersom att det är så många i din sitaution. Alltså ungmamma och då kn det vara skönt att läsa hur bra du mår och hur kul du har varje dag. Men om du väljer att sluta blogga spar den i allafall den innehåller ju minnen som när Leija slutade med napp. Det känns som att jag känner er men jag bara läser din blogg.Gör vad du tycker känns rätt.Du ser skitsnygg ut i korthår har själv också klippt mig ganska nyss.Hoppas allt löser sig.

2010-05-09 @ 09:05:31
URL: http://juliaaannalovisalarsson.blogg.se/
Postat av: Camilla - Webdesign & Foto

Jättetråkigt att höra Nadja. Så typiskt att människor ska lägga sig i andras liv. Folk som egentligen inte vet någonting men inte verkar ha något bättre för sig. Men jag förstår dig, hur mycket en liten ynka kommentar om något negativt kan sänka ner en, rasar det sen in flera orkar man till slut inte mer.Samtidigt är du en sån inspiration för andra unga mammor, andra unga och även inte bara unga människor hellre. Jag som följt dig från början har det varit kul att få se hur bra du lyckas, hur duktig du är. Att få se en del av Leijas uppväxt, se en underbar person växa som människa tillsammans med sin dotter, pojkvän och familj.Men det handlar om att man måste lyssna på sig själv, man måste göra det som får en själv att må bra och inte tänka på andra. Jag stöttar dig i vad du än väljer att göra. Du är helt underbar! Men en sak är säker, jag kommer sakna dig om du försvinner här. <3

2010-05-09 @ 10:28:39
URL: http://camillafamme.se/blog
Postat av: Jessica

Jag har läst din blogg i kanske 1,5 år. Jag hoppas verkligen att du inte lägger av för jag tycker bloggen är jättebra! Men om det är det du vill så ska du göra de. Du ska inte fortsätta blogga bara för att dina läsare vill det.Förresten så tycker jag att du passar jättebra i ditt korta hår och hela du är jättefin.

Kram

2010-05-09 @ 10:40:25
Postat av: Lina

För det första tycker jag det är väldigt tråkigt att du känner som du gör, att du tar åt dig som du gör. Jag är inne och läser din blogg ganska ofta, vissa perioder varje dag. Jag gör inte det för att på något sätt dömma dig eller håna dig eller skratta åt dina eventuella misstag. Alla gör isåfall misstag så vad är det då att skratta åt? Det är av misstagen vi lär oss... Jag läser din blogg för att jag tycker den är givande. Givande på så sätt att jag själv kan drömma mig bort till den dagen jag själv ska ha barn. Givande på så sätt att jag tycker det är kul och lärikt att läsa om dig och din vardag, saker som jag kan ta med mig på min väg i livet. Stort som smått. Sen är det bara kul att läsa om någon annans liv, spännande! Varför vet jag inte, det bara är så!

Och detta kanske låter jättekonstigt men att du mår dåligt över bloggen eller över kommentarerna det är bara du själv som styr över det. 100% du. Det är bara du som väljer hur du ska tolka allting. Detta är ingen uppmaning om att "skärp dig, det är väl inte så farligt" Det är inte så jag menar, definitivt inte! Jag menar bara att jag har själv erfarenhet av det här. Jag har gått på UPM (ungdomspsykiatrisk mottagning) och sen KBT (kognetiv beteendeterapi) det är verkligen lärorikt, jag har lärt mig massor av mig själv och än finns MYCKET att lära. Men en sak som jag lärt mig, en väldigt viktigt sak är att det är bara jag som bestämmer hur jag ska må. EXAKT allting. Allting handlar om attraktionslagen, tänker du negativt drar du negativitet till dig, tänker du positivt drar du positivitet till dig. Det är sant och det funkar verkligen! Även om du kanske inte tror på detta eller förstår varför jag skriver detta till dig så vill jag att du ska förstå att jag vill att du ska må bra. Varför? Jag känner juh inte ens dig... Och nej, det gör jag inte. Men återigen den här attraktions lagen, mår du bra mår andra bra, en GOD CIRKEL!

För att förstå det här lite bättre vill jag tipsa dig om en väldigt bra film. "The secret/Hemligheten". Se den och du kommer förstå vad jag pratar om. (Finns även som bok) Oavsätt hur du beslutar om bloggen så vill jag att du gör det för din skull, det du blir mest glad av. Lägger du ner bloggen har du iallafall en läsare som kommer sakna ett ljus i hennes liv. Nämligen i mitt liv (din blogg).

Kram på dig, Lina.

2010-05-09 @ 11:08:41
URL: http://luffselina.blogg.se/
Postat av: mikaela

du är värd så mycket mer än massa elaka kommentarer, allvarligt så förstår jag faktiskt inte hur någon skulle vilja kommentera något elakt för jag tycker att du är jätte fin! jag förstår om du vill lägga ner bloggen och bara fokusera på din familj just nu eftersom det verkar vara någon som är sjuk eller något. jag kände mej bara tvungen att kommentera för jag ville bara säga att du är jätte söt precis som du är och om du tycker om dej själv, då kommer alla andra också göra det! lycka till med allt och jag tror att du kommer fixa det här, massa kramar till dej och leija och din familj!

2010-05-09 @ 11:20:22
Postat av: Hanna

Hej!

Jag håller med många av de andra, jag skulle aldrig kräva att du uppdatera din blogg varje dag, absolut inte! Och du ser jättebra ut, du passar ju i kort hår, du är inte överviktig, du har skitfina bruna ögon och jättefin hy! Men det är klart att jag förstår om du inte vill blogga mer och så, jag brukar inte kommentera så ofta faktist men jag ville bara skriva något till dig om det här är sista chansen, bryr dig inte om dom som skriver elaka kommentarer dom är säkert bara avundsjuka på dig, som ser bra ut, har en underbar dotter som älskar henne har en underbar pojkvän och en jättefin familj och massa kompisar, fortsätt att vara dig själv och ta ingen skit, du är värd bättre! Om det här är sista gången jag kan skriva något till dig så vill jag bara önska dig lycka till med leija,E och din familj, hoppas att du känner dig bättre snart, massa kramisar!! /hanna<3

2010-05-09 @ 11:59:25
Postat av: Emelie,Mamma till Nellie

Gud vad hemskt! Du ska inte ta åt dig av vad dom andra säger, dom är bara avensjuk. Men visst bryr man säg om vad dom säger. Jag började läsa din blogg efter outsiders.Jag tycker den är jätte bra! Och vet du vad? Om du inte känner för att blogga på 1 hel vecka, gör inte de då. För när du vill komma tillbaka kommer dom trognaste läsarna oxå komma tillbaka. Jag tittar in i din blogg var och varannan dag,men de gör inget om du inte uppdaterar. Du har ett barn och du har en kärlek, självklart ska du prioritera dom före bloggen. Du är en jätte vacker tjej och en underbar mamma! Tänk på de dom dagarna du är deppig!

Många kramar till dig och din familj! / Emelie & Dottern Nellie =)

2010-05-09 @ 12:23:41
URL: http://emlix.blogg.se/
Postat av: linnea

skulle verkligen vara tråkigt om du slutade blogga på heltid som alla säger. men om du känner att det inte är värt det, borde du göra det som är bäst för dig och din lilla dotter.

du passar skit bra i kort hår och folk ska inte lägga sig i vad andra väger, hur dem ser ut eller vad dem gör med sitt liv.

jag har inte läst din blogg så länge men jag beundrar dig, för det du gör, för din dotter och för att du vågar vara dig själv och den mamman du fakitkst är!

om du inte väljer att sluta blogga kan du ju iallafall lägga den åt sidan för ett tag och som någon skrev här ovanför, de minnena som du skrivit om på bloggen kanske är såna som du bara kommer ihåg lite svagt!

ta verkligen ingen skit och stå på dig, för jag lovar den är många som beundrar dig!

2010-05-09 @ 12:26:44
Postat av: Frida

Det är klart att det vore tråkigt om du slutade blogga, men du gör det som känns bäst för dig.

Jag har läst din blogg sen efter outsiders och jag tycker du verkar som en superbra mamma till Leija och att du verkar vara supergullig som person :)Du ska inte känna att du måste uppdatera flera gånger om dagen bara för att hålla alla läsare nöjda. Du är mamma och går i skolan, det är klart att du har fullt upp vissa dagar! Jag är glad om du lyckas uppdatera en gång om dagen eller bara någon dag i veckan.

Hoppas allt löser sig och att du fattar det beslut som du mår bäst av. Kram, Frida

2010-05-09 @ 12:39:55
URL: http://fridalarzon.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Jag har följt din blogg rätt så länge, och det enda jag ser är en mamma som gör allt hon kan för att allt ska bli så bra som möjligt för hennes vackra dotter och familj. Du är en fantastisk person och mamma till din dotter, känn dig stolt ! Jag beundrar dig väldigt mycket, känn inga tvivel ! =) Du är fin som du är, och jag fullkomligt älskar din korta frisyr ,den är helhäftig ! =) Massa kramar till dig och Leija, givetvis till din familj också ! =) Du är stark Nadja, glöm aldrig det ! =)

2010-05-09 @ 12:40:48
Postat av: Linn !!

Jag älskar din blogg måste jag få börja med att skriva! Jag kan förstå dig om du inte vill blogga mera. Men tänk så hära, alla dom som kommenterar dumt vad fan vet dom om ditt liv egentligen, eller vad du är för människa? Dom är bara avensjuka för att ditt liv är bättre än deras egna. Och för att må bättre själv ska man hacka ner på andra istället och det är så jävla fegt. Jag tycker i alla fall att du verkar vara en underbar mamma och människa som har båda fötterna på jorden! Låt inte några idioter förstöra den människa du är och skapades till att vara. Du, alla in din närhet och dom som känner dig vet vem du är och att du är bra! Don't forget!!!

2010-05-09 @ 12:46:54
Postat av: Malin

Hej!Jag står bakom dig i ditt beslut, om det nu betyder något:)

Tycker det är strongt av dig att fatta ett beslut. Jag lovar att du inte alls kommer att ha dåligt samvete efter du har lagt ner bloggskrivandet...du kommer bara känna lättnad och stolthet över dig själv.

Lycka till med allt och du ska definitivt ägna dig åt din dotter. Men en av världens bästa mammor har du nog alla redan blivit :)

Kram

2010-05-09 @ 13:21:47
URL: http://malletistallet.blogg.se/
Postat av: Moa

Hej Nadja!

Jag såg dig i Outsiders, & jag tänkte bara vilken fin människa du var. Har aldrig kommenterat din blogg men läst den lite då & då. Håller med dig om det här med bloggar, det började bra men nu har det börjat gått till överdrift. Du har en toppenfin dotter & du har en sån himla bra personlighet av det du har visat. Jag tycker du gjorde ett jättebra val. Jag önskar dig all lycka. & även fast du kanske inte trivs med dig själv nu, som du skriver så vill jag att du ska veta att du har världens finaste personlighet & tänk efter på vad du har & hur du ska göra för att kunna göra det bästa av vad du har så kommer du hitta dig själv på vägen, & helt plötsligt står du där en dag & inser det.

Ha ett toppen liv, kanske ses vi någon dag då säger jag hej! :D

Kram!

2010-05-09 @ 15:24:52
Postat av: M

Nadja! du verkar vara en helt underbar människa, jag hoppas verkligen du vet det. Jag har följt din blogg sen din dotter Leija föddes, och jag har varit helt fast. Du är en sån klok människa, och de ska du vara stolt över! du kommer komma långt i livet och Leija kommer se dig som den största förebilden i hennes liv, det kan jag lova dig! För så mycket som du bryr dig om henne och gör allt för henne finns det många mammor som inte ens tänker den tanken. Du har fått mig som person att växa och bli starkare i mina egna tankar, insett hur livet verkligen kan vara och att allt inte hela tiden är en dans på rosor. Oh, nu sitter jag här med gråten i halsen. Det jag ville säga med allt det här är: LYCKA TILL I FRAMTIDEN! Jag håller tummarna för er, du&Leija är värda allt det bästa! <3

2010-05-09 @ 16:02:36
Postat av: Angelica

Jag har följt din blogg ett bra tag sedan du var med i programmet Outsiders och du är beundransvärd som orkar med både skola och att vara mamma!Men vad du än bestämmer dig för att göra med din blogg, så hoppas jag att allt ordnar sig till det bästa för dig!Himla tråkigt att folk har betett sig så dumt mot dig ibland, ingen förtjänar kränkande kommentarer om ens utseende, du är superfin!

2010-05-09 @ 16:33:41
URL: http://liillasyster.blogspot.com
Postat av: eee

du verkar vara en fantstisk person och om det inte känns rätt så e det självklart att du inte ska fortsätta blogga, o det e för jäkligt rent ut sagt attt personer håller på så!

Ville bara säga att du som sagt verkar var en fantstisk person o en helt underbar mamma!

Önskar dej all lycka i framtiden o tvivla inte på att det är nåt fel på dig för det är det inte!!!kram till dej o Leija <3

2010-05-10 @ 18:58:19
Postat av: elli

kram, kommer sakna dig och ditt bloggande :(

2010-05-17 @ 23:46:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: