Ett sista farväl..

2010-05-09 / 13:08:02 / kommentera inlägget / » Minnen för livet

Hej mina läsare!
Jag skriver till er en sista gång idag. Jag har valt att lägga bloggen på hyllan förevigt nu. Det börjar bli ett avslutat kapitel för mig. Jag är glad att jag fått dela mitt livs gladaste och tråkigaste dagar med er, jag är så glad att många av er har stöttat mig när jag mått dåligt. Jag är glad att ni visar sådan uppskattning för det jag gör.
Men nu, nu vill jag inte mer. Jag vill inte sitta vid denna blogg mer. Jag har suttit här i snart 3 år och haft så otroligt roligt och även så himla tråkigt. Men nu är det slut.  Det är ett evigt slut.

Jag skriver detta med gråten i halsen. Jag lämnar nu någonting som är så kärt för mig. Det är svårt, och ni ska inte tro att detta är ett lätt beslut. Men nu börjar livet ta nya vändningar. Snart fyller jag 18 och blir myndig, det känns så konstigt allting. Jag måste se framåt nu och ta tag i mig själv. Eller ska jag säga att jag ska ta tag i min självkänsla? Det är nog det jag ska göra. Jag inser nu att den ligger på noll. Det är dags att släppa allt annat och fokusera på bara mig&min älskade familj.

Så nu säger jag till er;
Tack för tiden jag fått med er! Den har varit otroligt givande, men även jobbig. Jag är glad över vilken kontakt jag knytit med vissa av er bloggläsare. Tack för allt, tack för att ni velat läsa min blogg vareviga dag fast jag inte ens har uppdaterat. Tack för att ni är ni, och tack för att ni är världens bästa läsare!

Nu går jag&min älskade dotter vidare i livet med stora kliv och lämnar detta bakom oss. Det är med en tår i ögat jag skriver mitt sista; Hejdå älskade bloggläsare! Jag älskar er, ♥


Jag behåller bloggen. Men såsmåningom kommer jag att låsa den. När vet jag inte, men någon gång. Ni kan fortfarande kommentera, men nu behöver jag ej acceptera kommentarerna.
Nu är inte bloggen mitt liv mer..

Är det värt allt?

2010-05-08 / 23:30:27 / kommentera inlägget / » Funderingar

I snart 3 år har jag ägnat otroligt mycket tid åt denna blogg. Jag trodde aldrig att jag skulle bli så fast och uppslukad i detta och sitta och öppna mig för människor jag aldrig träffat. Jag hade fel och blev fast, med tiden blev min blogg en av mina bästa vänner. Eller nej, det är nog ni som har blivit mina bästa vänner. Jag har känt mig trygg med er och ni har alltid kommit med så fina svar och kommentarer till mig och mina ibland konstiga frågor. Ingen har någonsin varit särskilt dömmande och jag har skrivit öppet om mitt&Leija's liv.

Men nu, nu står jag här och vet inte vart detta är påväg. Jag vill inte mer. Nu har jag utvecklat en hatkärlek för denna blogg. Det blev för mycket efter jag visade upp mig i "Outsiders", läsarna rusade in och på mindre än tre sekunder hade jag 6000 läsare. Till en början var det roligt, men nu är det inte roligt. Jag vill sluta, jag vill inte mer. Jag vill inte vara tvungen att varje dag sitta och försöka komma på något att skriva för att läsarna ska ligga på topp, det är inte det jag är ute efter nu. Jag tycker att detta är obehagligt, bloggen tar ibland över mig. Speciellt på senare tid. Kommentarerna om hur jag gått upp i vikt har förändrats, om hur annorlunda och "osöt" jag blivit gör mig fullständigt galen. Jag vill inte höra detta, hur andra människor sitter och kommenterar mitt utseende på ett sätt som gör mig illa till mods. Det gör mig spyfärdig och rädd. Bloggen har tagit över, det här är inte jag. Jag vill inte vara denna person mer.

Självkänslan är på botten. Jag tror jag lägger av nu. Jag mår inte längre bra av att sitta här och skriva, jag får mest bara panikkänslor. Känslor som jag inte kan ta kontroll över. Jag vill bara vara jag. Bara ha mig själv och min älskade familj och de få vänner jag har kvar att tänka på. Bloggen börjar ta över en del av mitt liv, och jag tror inte att det känns så för bara mig. Jag tror att bloggarna börjar ta över en del människors vardag, vem som uppdaterar mest, har mest läsare eller den som tjänar mest på att vräka ur sig saker om sitt liv verkar vara det enda som är viktigt. Jag tror inte att det finns något som heter "Jag bloggar bara för mig själv, inte någon annan." Jag tror att många vill uppnå större mål med sig själva än bara blogga för sin egen skull.

Jag har iallafall kommit till en punkt i livet där jag inser vad som känns rätt och fel, och det hoppas jag har med mognad att göra. Jag börjar nog förstå att det kanske inte är så jävla roligt att sitta och "vika" ut sig själv och andras liv längre. Och nu säger jag inte att det är såhär för alla, men för mig känns det såhär. Jag kommer säkert få skit för detta, men jag anser att det är såhär, jag känner på detta sätt. Varför ska folk få påverka mig som person, mitt sätt att se ut och göra saker på? I längden går inte det, allra helst inte om man inte är en stark person. Jag kan inte putta undan allt och gå vidare, jag grubblar alltid på massa saker och många av era kommentarer kan göra mig så oerhört ledsen och besviken. Jag har iallafall lärt mig att aldrig kommenterat någons utseende, aldrig. Även fast personen varit oerhört överviktig eller liknande så ska man inte säga något, personen ser sig själv i spegeln och inser nog ändå att personen lider av övervikt. Ingen behöver tala om det. Varför måste allt hela tiden vara så bra? Är jag en sämre person för att jag har kort hår, är jag fulare för det? Många verkar tycka det, varför? Jag förstår inte, och jag vill nog inte heller ha ett svar.

Jag vill bara vara jag, och jag vill vara världens bästa mamma till Leija. Hon förtjänar det bästa. Min lilla ängel,

Känner mig inte på topp..

2010-05-08 / 20:20:40 / kommentera inlägget / » Mamma-Nadjas vardag

Ni är så fina. Era kommentarer värmer oerhört mycket,

Är hemma nu, Leija blev hämtad från mormor vid 18.00. Hon blev så glad av att se mig&E, ännu gladare blev hon när vi talade om att hon hade en överraskning i bilen. Hon sprang ut och var helt vild, så vi stannade inte kvar länge hos mormor alls. Vi åkte hem och har sedan dess bara varit och tagit det lugnt denna Lördag, mer än så blir det inte idag.

Beskedet jag fick igår känns fortfarande jobbigt, jag har svårt att förstå att det nu finns såhär nära mig. Förut har man bara hört talas om det men nu är det mer verkligt. Jag vill inte skriva någonting om det här i bloggen då det är alldeles för privat. Det räcker med att mina allra närmaste vänner vet om detta.
Just nu känns iallafall blogglusten låg, det finns ingen alls. Känns faktiskt som att jag vill lägga ner hela bloggen och bara fokusera på familjen&mig själv. Jag vet inte hur jag ska göra, för jag vet att jag kommer ångra mig såsmåningom. Och som jag skrev igår så har jag min egna paus i allt som har med bloggen att göra, det får bli så ett tag framöver. Sköt om er sålänge! ♥

MINA ÄLSKADE!

Jag pausar detta en stund..

2010-05-07 / 19:03:26 / kommentera inlägget / » Funderingar

Fick ett ganska jobbigt besked idag. Känner inte alls för att blogga, humöret är inte alls bra.
Jag återkommer när jag känner mig bättre. Idag blir jag barnledig till imorgon, ska sova hos E. Känner att jag behöver detta med tanke på det jobbiga.
Hoppas ni förstår mig! 


Älskade pappa, jag älskar dig! ♥

Svar om SVT

2010-05-06 / 09:33:52 / kommentera inlägget / » Svar på frågor

Vad var det skulle göra för svt då?

Svar; Jag skulle göra ett litet repotage om livet som ung mamma, och min blogg. Det var det jag skulle göra, ingenting stort eller märkvärdigt. Men jag känner ändå att jag inte ville, varken för min eller Leija's skull. Det är inte rättvist att göra någonting som inte hon kan bestämma något över. Jag är också rädd att det hade visat fel sida av mig, en sida som inte är jag. En sida som säger att jag bara vill synas och höras. Det är inte jag, och det skulle bli så otroligt fel om jag ställt upp. Så nej, det räcker med att jag har denna blogg och får öppna och visa mig här för er läsare som jag redan har. Jag litar på er och det räcker, jag ska inte behöva visa för andra människor hur mitt liv är.

Irriterande dag, ÅH!

2010-05-05 / 15:44:15 / kommentera inlägget / » Mamma-Nadjas vardag

CRAZY MAMA!
Denna dag har jag varit otroligt negativ. Ingenting går som jag vill! Matteprovet jag gjorde för andra gången klarade jag inte nu heller, så jag måste göra om imorgon. Fasiken! Imorgon är det prov i Naturkunskap och jag har knappt pluggat (glömde böckerna hemma!!!). Fick reda på att det är Nationellt prov i Matematik A nästa onsdag 08.30, skitkul! 08.45 har jag portfoliosamtal på Leija's dagis, kan inte gå. Måste fixa ny tid om inte mamma kan ställa upp. Fick också veta att vi har andra delen nationellt prov i Matematik A den 21 Maj. TOPPEN! Då är Leija's dagis stängt. Kunde det varit sämre tajmat eller?! Tror fan inte det! Känner bara för att svära över allt, så nu gör jag det. Fan, jävla skit!

Förresten ringde jag SVT och talade om att jag inte tänker ställa upp.
Förlåt kära bloggläsare, men det känns inte rätt!

Inatt var det en bra natt..

2010-05-05 / 08:40:57 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

Leija har sovit riktigt bra inatt. Hon vaknade vid 05.00 och pep över att hon hade ont i benen. Men när jag smörjt dem med hudlotion då är det bra igen. Haha, det blir bra så fort hon ser flaskan med hudlotion i. Jag tror den är magisk, den funkar liksom alltid. Nåväl, E sov hos oss inatt. Han hinner knappt göra det så ofta nu när han jobbar, det enda han gör är att jobba. Men snart blir det bättre och då blir allt super!

Nu ska jag försöka vara lite duktig och plugga lite naturkunskap, imorgon är det prov och jag är fortfarande lite osäker på vissa saker. Men om jag får plugga lite nu så kanske jag kan tills imorgon.

Till dig, till en person som är så mycket!

2010-05-04 / 20:31:19 / kommentera inlägget / » Funderingar

Sitter på sängen och försöker samla krafter till att hoppa in i duschen. Jobbigt nog känner jag att krafterna är alldeles för långt borta, alldeles för långt borta att ens resa mig och ställa mig upp på golvet.
Jag avskyr denna känsla! När jag är trött, stressad och oerhört orolig på samma gång. Den där orolighets känslan är jobbigast, den kan jag inte sätta fingret på. Den ligger inne i min mage och hugger till då och då, sådär hårt så att jag vill gråta. Ibland märks den inte alls, då är det bäst. Men när jag blir påmind då är det jobbigt, jag vill inte veta. Jag vill att allt ska vara helt perfekt med dig, att du ska må bra hela tiden. Slippa tänka på allt detta som är jobbigt och gör ont. Kan inte allt bara bli bra för dig så att du kan må bra? Sådär bra som du mår ibland, sådär bra så att du nästan kan hoppa upp till himlen för att sen komma ner och vara superglad. Det är jag vill se dig, superlycklig och frisk. Nu är du trött och har ont. Det är inte du värd. Du är en av de bästa personer jag har i mitt liv. En person som jag ångrat att jag inte haft så mycket tid med. En person som säger så kloka saker ibland, men ändå inte. Sådär konstigt kloka saker som bara jag förstår, bara jag.

Jag vill skriva så mycket till dig, ett brev. Ett brev där alla mina känslor står, alla känslor som jag aldrig någonsin fått sagt. Helst av allt vill jag säga det till dig, rakt till dig. Dock vet jag att det aldrig skulle gå, jag skulle gråta av glädje och sorg. Gråta för att jag skulle få det sagt, och gråta för att jag aldrig sagt det tidigare. Tänk om jag kunde ha ändrat på mig själv när jag var mindre? Så att jag blev modig, en modig liten skit. Jag kommer aldrig kunna spola tillbaka tiden, och jag kommer aldrig att bli modig. Men en dag så ska du, älskade du få höra allt det jag vill säga till dig. Nu kan inte jag skriva mer, detta blir alldeles för känslosamt. Jag vill bara säga till dig att jag är oerhört glad att du valt att finnas med i mitt&Leija's liv. Du är bland det bästa jag vet!
Jag älskar dig, världens finaste! ♥

Hemska natt!

2010-05-04 / 10:38:52 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

Natten har varit helt galen. Jag har knappt fått någon sömn alls, Leija har sovit som en kratta och jag likaså. Hon har vaknat ungefär var femte minut och skrikit som en tok. Jag har sprungit upp och ner ur sängen hela tiden, så tillslut fick hon komma över till min säng och sova hos mig. Det var heller inte så lätt det heller, hon vaknade ungefär lika ofta då men jag slapp iallafall springa upp och ner. Så ja, det blev inte en hel natt med sömn som jag så gärna önskat. Jag var nämligen väldigt trött igår kväll, men men. Det är ju såhär att ha barn, man får inte sömn varenda natt även fast man är trött som en gnu.

Nu sitter jag i skolan och försöker hänga med på lektionen. Vi slutar 11.15 idag, så jag ska pallra mig hem direkt och försöka plugga lite naturkunskap. Sen blir det att hämta Leija på dagis, vad vi ska hitta på idag vet jag inte riktigt. Ska försöka hitta på någonting roligt, om hon nu orkar vill säga. Jaja, nu ska jag koncentrera mig på lektionen. ♥

3 Maj - 25 dagar kvar..

2010-05-03 / 19:11:18 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

Jag känner mig stressad, skitstressad!
Det är bara för att på Torsdag är det prov i naturkunskap, försurning och annat liknande. Jag har inte tränat ett piss! Jag ska ut och gå snart, efter det ska jag dyka ner med huvudet i naturkunskapsboken och plugga järnet! Bara jag får ett godkänt så kommer jag vara superduper nöjd. Jag ska fixa det även fast jag börjar att plugga i sista sekund. Tur att det "bara" är detta prov denna vecka så det inte blir massa annat plugg också. Jag tror att nästa vecka kommer vi att ha nationellt prov i matematik A. Känner paniken redan nu, hur jag sitter där helt sönder blockerad och kan inte åstadkomma någonting. Det är typ det som kommer att hända, jag kommer att låsa mig totalt! Nog pratat om skolan och prov, jag blir bara supernervös&stressad!


Gårdagen i Västerås var super. Det blev en del inhandlat, som två tröjor, thights, bh och en cardigan. Leija fick lite kläder hon med, det var verkligen passande eftersom att jag nyligen rensat ur mycket kläder ur hennes garderob. Så lite nytt fick hon, dock fyller hon ju år snart så då blir det ännu mer. Nåväl, vi var i Västerås hela dagen och var hemma vid 19.30, det tog lite tid eftersom att E skulle köpa en tv. Det går tydligen inte så fort när man ska köpa tv har jag märkt, *fniss*. Nej, men jag fick det jag behövde och E fick sin efterlängtade tv som förhoppningsvis blir vår inom en snar framtid.

Nu badar Leija efter en lång dag på dagis, det är snart dags för att kliva upp. Ska smörja in henne med en baby-olja som jag köpte häromdagen, hon är nämligen jätte torr så det hjälper knappt med en vanlig hudlotion. Men med denna så är hon inte alls lika torr längre, det tror jag hon känner hon med. Nej, nu får jag börja avsluta här! Ska fixa och dona med Leija nu, sen blir det att gå ut och sen plugga som en tok. Sätter ut några bilder på Leija från igår. Försöker att bli lite bättre med kameran, det är alltid roligare att läsa när det finns bilder. ♥
Hon vet verkligen hur man posar, eller hur?Mamma'n måste ju också posera, haha..
(Känner mig astöntig!)Som ni ser blev det inga bilder från Västerås,
det är nämligen ganska svårt att springa runt med kameran i högsta hugg när man har en vild dotter med sig.
Någon som känner igen sig kanske? ;)18 månader, <3

2010-05-03 / 11:56:21 / kommentera inlägget / » Jag&Älskling

Idag firar jag&min älskade E ett och ett halvt år tillsammans, hela 18 månader.
Jag älskar dig hjärtat mitt, ♥

Tröttare än tröttast!

2010-05-02 / 21:55:20 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

Trött, tröttare, tröttast.
Jag, E och Leija höll på att stupa i golvet när vi kom hem. Leija hoppade bums i säng och somnade innan huvudet ens nuddade huvudkudden. Jag har duschat och målat naglar, E är hemma och har satt upp sin nya platt-tv han köpte idag. Det är det som hänt denna kväll.

Blir en bra update med bilder och så imorgon. Hoppas ni förstår att jag är trött som en gnu nu. Godnatt, ♥

Denna morgon har vi..

2010-05-02 / 09:40:35 / kommentera inlägget / » Minnen för livet

.. kollat på Musse's klubbhus på barnkanalen,


tokat oss framför kameran, det tycker Leija verkligen om!


Vi har tokat oss ännu mer!


Sist av allt tog jag världens sötaste bild på Leija, ♥


NU MÅSTE JAG SPRINGA IVÄG!
LEIJA SKRIKER SOM EN TOKA I KÖKET, OCH MAMMA SOVER. DETTA ÄR INTE BRA!

Idag drar vi till Västerås!

2010-05-02 / 07:28:52 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

Godmorgon härliga söndag!
Här är vi uppe med tuppen, dock kanske jag inte är så pigg som jag önskar men. Leija är pigg, hon sitter och ser på "Fifi" på barnkanalen. Just nu är faktiskt det en av favoriterna på tv, det är mycket tjat och prat om "Fifi".
Idag, senare på dagen bär det av till Västerås för oss. Ska bli skönt att få kolla i affärer, det är som terapi, haha. Men vilken tjej gillar inte att shoppa?

Jag glömde ju att tala om hur det gick med körningen igår. Jag glömde bort bloggen och åkte iväg till Norberg med E för att hämta vår gemensamma vän som ville ha skjuts hem. Nåväl, körningen igår gick helt okej för att vara första gången. Jag fick motorstopp X antal gånger, det var bara för att jag hade lite svårt med kopplingen och gasen. Men bara jag och pappa får träna på det där ett tag så tror jag att det kan bli mycket bra, för ibland gick det bra och pappa sa att jag var mycket duktig! Det var iallafall skitroligt och jag längtar till nästa vecka när vi ska köra igen, nu vill jag ha körkort och det är NU!

Nu blir det frukost för vår del, sen ska jag försöka göra klart ännu ett arbete i Arbetsmiljö. Det är ett mycket litet arbete, så det går fort att göra. Nu ropar min dotter, bäst att skynda! ♥

Lördagen's bilder

2010-05-01 / 19:01:23 / kommentera inlägget / » Minnen för livet

Sätter ut några bilder från dagen, sen ska jag se på några avsnitt av "Unga mödrar Danmark". Efter det uppdaterar jag och berättar hur körningen gick. Är det okej?


Idag bestämde jag mig för att Leija behövde klippas, så att det ska börja växa ordentligt.
Mamma fick vara frisören, Leija var superstill hela tiden och resultatet blev super!Efter att jag övningskört så åkte jag,E och Leija ner på stan.
Här tokar jag&Leija mig i spegeln..