GOD (?) MORGON

2010-08-28 / 09:59:41 / kommentera inlägget / » Leija 3 år

Jag är vaken, jag är vaken, jag är vaken!
Vilken morgon! Leija vaknade halv åtta, hon var superpigg och jag var supertrött. Inte så värst bra kombination. Jag låg kvar i sängen och hon lekte på sitt rum med Nellie. Hon kommer in på mitt rum med ett par kläder och då utbryter det totala kaoset! Hon avskyr allt som har med kläder att göra och vägrar oftast ta på sig det som jag tagit fram, men imorse då hade hon plockat fram kläder helt själv. Behöver jag säga att det var en extrem färgmatchning? Jag klär på henne men ändå så duger inte kläderna, det är det ena felet efter det andra. Byxorna hänger i grenen, tröjan är för stor, byxorna är för långa, byxorna är för korta o.s.v.

Säger åt henne att hon får byta kläder om hon inte är nöjd, men istället kastar hon sig bakåt på golvet och skriker som en galning! Så nepp, det blev inga kläder för henne. Efter ett tag lugnar hon sig och jag klär på henne i nästan (!) lugn och ro. Sen är det frukost-time, vi äter och allt är lugnt och trevligt. Efter frukosten går hon och Nellie och leker, när dem lekt klart ber jag Leija att hjälpa till att plocka undan. Men nej, hon totalvägrar att hjälpa till att plocka undan. Ännu en gång så kastar hon sig bakåt på golvet och skriker som en galning. Ber henne att gå upp på sitt rum och det gör hon. Hon har suttit där i 10 minuter nu och skrikit, och hon verkar vara fast besluten om att fortsätta..

Behöver jag tala om att jag är trött?
Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej

jag beteede mig precis likadant när jag var i Leijas ålder. Sen senare visade det sig att jag hade ADHD. Det är ingenting som ni har funderat på? Din blogg är grymt bra och jag har följt den sen första början :)!

2010-08-28 @ 13:44:08
Postat av: Majsan

Våran Sigrid får oxå sådana utbrott xflera per dag. De små liven börjar få ett eget jag som ska utvecklas. Det heter ju inte treårstrots för intet. Tålamod, tålamod, fast ibland är det bra jobbigt. Det går över när tiden är inne. Sen är tjejer över lag "drygare" än pojkar.

2010-08-28 @ 21:52:58
Postat av: P

Om alla barn som betedde sig just så där hade ADHD, så skulle 99% ha den diagnosen...

Det var det dummaste jag hört.Nadja, min dotter, nu 6 år, gjorde precis likadant. Och hon bryter ihop över både det ena och det andra med jämna mellanrum, och hon har INTE adhd. Däremot håller hon på att utvecklas till en stark tjej med stark vilja vilket är otroligt bra att ha i framtiden. Så när det känns extra jobbigt med min dotter brukar jag försöka fokusera på att det är en bra egenskap. Dessutom tror jag att trots är att barnen testar hur trygga de kan vara hos sin mamma eller pappa. "Stämmer verkligen det mamma säger? Kan jag lita på henne"?

Det går ju också över, och förhoppningsvis hinner man andas innan nästa trots kommer... =)2010-08-29 @ 07:37:48
Postat av: malin

Till människan som skrev kommentaren över... Märks att du aldrig har haft några småsyskon! Och definitivt inga barn.

2010-08-29 @ 10:02:38
Postat av: P

Malin, var din kommentar till mig?

2010-08-29 @ 21:30:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: