FISKELYCKA?

2010-08-29 / 12:45:08 / kommentera inlägget / » Leija 3 år

Nu åker jag, Leija och E och fiskar. Vi hoppas på en fiskelycka utan dess like! Leija är mest peppad tror jag. Härligt!

SVAR

2010-08-28 / 14:30:37 / kommentera inlägget / » Svar på frågor

Hej
jag beteede mig precis likadant när jag var i Leijas ålder. Sen senare visade det sig att jag hade ADHD. Det är ingenting som ni har funderat på? Din blogg är grymt bra och jag har följt den sen första början :)!

Svar; Det är ganska svårt för er läsare att veta hur Leija beter sig, mer än det jag skriver. Eller hur? Jag talar inte om allt och det vet ni. De flesta barn i denna ålder är inne i trotsåldern, vilken betyder att man måste kämpa otroligt mycket som förälder för att barnen ska lyssna iallafall lite grann. Bara för att jag skrivit att Leija skrikit jätte mycket en dag behöver inte det betyda att hon har ADHD. Jag är insatt i ämnet om just ADHD, behöver jag säga mer? (Jag själv har ej den diagnosen, men några i Leija's närhet har det.) Slutdiskuterat tack!

Tack för att du uppskattar min blogg! :)

GOD (?) MORGON

2010-08-28 / 09:59:41 / kommentera inlägget / » Leija 3 år

Jag är vaken, jag är vaken, jag är vaken!
Vilken morgon! Leija vaknade halv åtta, hon var superpigg och jag var supertrött. Inte så värst bra kombination. Jag låg kvar i sängen och hon lekte på sitt rum med Nellie. Hon kommer in på mitt rum med ett par kläder och då utbryter det totala kaoset! Hon avskyr allt som har med kläder att göra och vägrar oftast ta på sig det som jag tagit fram, men imorse då hade hon plockat fram kläder helt själv. Behöver jag säga att det var en extrem färgmatchning? Jag klär på henne men ändå så duger inte kläderna, det är det ena felet efter det andra. Byxorna hänger i grenen, tröjan är för stor, byxorna är för långa, byxorna är för korta o.s.v.

Säger åt henne att hon får byta kläder om hon inte är nöjd, men istället kastar hon sig bakåt på golvet och skriker som en galning! Så nepp, det blev inga kläder för henne. Efter ett tag lugnar hon sig och jag klär på henne i nästan (!) lugn och ro. Sen är det frukost-time, vi äter och allt är lugnt och trevligt. Efter frukosten går hon och Nellie och leker, när dem lekt klart ber jag Leija att hjälpa till att plocka undan. Men nej, hon totalvägrar att hjälpa till att plocka undan. Ännu en gång så kastar hon sig bakåt på golvet och skriker som en galning. Ber henne att gå upp på sitt rum och det gör hon. Hon har suttit där i 10 minuter nu och skrikit, och hon verkar vara fast besluten om att fortsätta..

Behöver jag tala om att jag är trött?

FILMTIPS?

2010-08-27 / 18:20:13 / kommentera inlägget / » Frågor till läsare

Ge mig lite filmtips, jag är sugen på att cykla ner och hyra en film. Finns det något bra att se?

Pappa var förbi tidigare idag med en annan cykel, han ska försöka laga ihop min andra cykel som jag fått av honom. Den låter så förfärligt, så vi böt cykel för ett tag. Hoppas att han får ordning på min cykel då jag verkligen tycker om den. Leija och jag vill cykla på vår röda cykel. Förövrigt är det otroligt härligt med helg! Denna vecka har jag fått mycket gjort känns det som. Veckorna kommer gå fort innan det bär iväg på praktik i slutet av oktober. Nästa vecka blir det nog en del gjort kan jag tro, väntar bara på det där "lilla" samtalet.
Önska oss lycka till!

Ett litet tack till en av mina läsare som påminde mig om att ordna en ny kategori eftersom Leija numera är 3 år. Nu är det fixat, kategorin heter såklart "Leija 3 år"

HELG

2010-08-27 / 11:06:37 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

Vårat internet hemma är lite halvknasigt. Förhoppningsvis fungerar det bättre under dagen. Håller tummarna för det! Nu slutar jag iallafall skolan, så nu ska jag hem och njuta av helgen tillsammans med familj&dotter!

Synd att min stora älskling åker till Tyskland idag och blir borta tills imorgon..

BILDBEVIS

2010-08-25 / 21:17:39 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

Jajamen!
Leija var modigast i hela världen idag, hon tog hål i öronen!

Bildbevis kommer här även fast det inte blev superbra bilder. Hon ville ha ljusblåa örhängen, så det fick hon. Hon satt helt stilla när dem tog men det kom ett litet skrik när hålen var tagna. Hon lugnade dock ner sig så fort vi kom ut. Då ville hon direkt ringa och berätta för alla att hon tagit hål! Hon har inte pillat en enda gång sen vi kom hem, vilket är riktigt bra. Hon vet att man inte får pilla föränn man bytt örhängen. Storflickan då! Stoltaste mamman ever, ♥ Jag älskar dig hjärtegryn!

HÅL I ÖRONEN

2010-08-25 / 14:32:53 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

Sitter i skolan och väntar på att mamma&Ronny ska hämta mig. Jag slutade tidigare idag, mycket tidigare. Skulle slutat 16.00, men eftersom att det var första lektionen i Historia A så fick vi sluta tidigare. Skönt att det inte blev hårdstart på en gång, läraren var också mycket bra vilken känns jätte skönt!

Ska hämta Leija och sen ska vi ner på stan. Leija har väldigt länge pratat om att ta hål i öronen. Nellie har nämligen gjort det så nu vill Leija också. Ska in på Guldfynd och se om hon vågar när vi väl är där. Senast imorse pratade hon om det så vi får väl se hur det blir när vi väl är där. Tycker ni det är förtidigt att ta hål i öronen på en 3;åring? Om det sker kommer det nog bilder på henne ikväll, det tror jag nog att ni saknat från tråkiga mig.PÅ GÅNG

2010-08-24 / 22:01:32 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

Jag ska ta tag i bloggen snarast! En ny design är på G, supderduktiga Camilla håller på med den just nu. Jag ska ta fram de bilder jag vill ha. Dock är det lite svårt för att min dator har gått sönder, det är en stor spricka i skärmen efter att jag trampat på den så datan är på lagning tills vidare. Ska ändå försöka hitta lite bilder som jag har utspridda lite varstans. När designen är uppe ska jag ordna runt lite i bloggen och fixa till det.

Annars är allting superbra. Skolan kunde inte vara bättre, Leija trivs på dagis, pott-träningen går framåt, hon har bajsat två gånger på toan (Ja, det har varit mycket strul kring nr.2. Behöver jag säga mer?) På Torsdag ska två viktiga samtal ringas och förhoppningsvis så sker det MYCKET saker på kort tid. Stressigt, men galet härligt! Det är nu allvaret börjar, LYCKA!

PUSS PUSS PÅ ER, hoppas ni mår bra!

KOMPIS

2010-08-23 / 19:38:57 / kommentera inlägget / » Mamma-Nadjas vardag

A har flyttat till Norberg igen!
Om jag saknat henne! ♥

JA!

2010-08-18 / 21:39:27 / kommentera inlägget / » Mamma-Nadjas vardag

Äntligen, ÄNTLIGEN, Ä-N-T-L-I-G-E-N. ÄNTLIGEN!

Nu var det min&Leija's tur. Bättre start på denna höst kunde det inte bli. ♥

Tack till er familj och vänner som stöttat, det lönar sig om man har viljan..

ÄLSKLINGAR

2010-08-17 / 20:57:48 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

E&Leija, jag älskar er mina finaste! ♥

VIRRPANNA

2010-08-12 / 13:28:15 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

Jag insåg just, mitt i städkaoset att jag har en halvfärdig uppgift i Vård & Omsorg. FASIKEN!
Nu gäller det att sprutta på med städningen för att senare ikväll göra klar den uppgiften helt. Sen kan jag andas ut sista dagarna innan skolan börjar..

Varför blir det såhär?

2010-08-03 / 13:12:03 / kommentera inlägget / » Funderingar

FAN, vad besviken jag blir!

Jag hatar hur hon gjort dig. Du är inte samma person längre.. Kom tillbaka! Jag behöver ditt riktiga jag
, ♥