Svar på era frågor!

2010-04-29 / 21:23:22 / kommentera inlägget / » Frågestund

Vad vill du göra i framtiden? Hur sitt ditt liv ut om 10 år?
Svar; I framtiden vill jag flytta upp till Luleå med E&Leija, där vill jag utbilda mig till lärare såsmåningom.
Om tio år så är jag nog där jag vill vara, är färdigutbildad lärare och har två barn till med E. Vi planerar nog även vårat bröllop.

Hur många barn vill du ha och när?
Svar; Jag vill ha två eller tre barn till om jag kan. När vet jag inte, men inte nu iallafall. Jag vill gå klart skolan och ska ha tagit studenten innan jag blir gravid nästa gång.

Kan man köpa dom kläderna du la ut pådin första bloopis som du inte har strukit över fortfarande eller?
Svar; Tyvär, jag har gjort mig av med dem.

När ska du ha nästa bloppis?
Svar; Jag vet inte. Just nu har jag ingenting jag vill sälja, varken i min eller Leija's garderob.

Vill du gifta dig?I så fall när?
Svar; Ja, det vill jag absolut göra! Det är en sak jag verkligen vill göra, en stor sak i livet som jag anser man bara gör en gång. Jag vill kanske gifta mig om 10-15 år. Tiden får utvisa.

Vad är havandeskapsförgiftning? Varför kommer du inte kunna ha en vanlig graviditet eller/och "vanlig" förlossnig bara för att du hade havandespapsförgiftning?
Svar; Åh nej, nu kommer dessa frågor jag tycker är väldigt svåra att svara på. Havandeskapsförgiftning är någonting man kan få när man är gravid, man kan få högt blodtryck, äggvita i urinen o.s.v. Jag fick det, jag hade ingen aning om det föränn min barnmorska upptäckte att jag såg trött ut. Vi kollade blodtrycket och det var mycket högt, jag hade även äggvita i urinen, jag fick iallafall åka in till förlossningen i Västerås för att kolla mig&bebisen i magen mer noggrant. Väl där blev jag undersökt och de bestämdes att jag skulle få vara kvar, skulle absolut inte få åka hem innan jag hade fått en bebis. Dagen efter blev jag igångsatt, men det hände INGENTING. Under natten till lördagen, alltså andra natten jag var där så vaknade min mamma som var med mig. Hon såg att jag låg och krampade, helt okontaktbar. Det kom då läkare och barnmorskor som tog ner mig till operation, där blev det akut kejsarsnitt. Från att mamma vaknade och såg mig tills Leija var ute, det tog fyra (!) minuter.

Jag vet inget om detta, jag har fått höra allt i efterhand. Hade inte min mamma upptäckt mig då så hade jag förmodligen varit död vid detta lag, inte bara jag även Leija. Det låter helt sjukt att säga, men det är sant. Jag fick den allvarligaste sorten av havandeskapsförgiftning, det kallades "eklampsikramper". Varför det blev så för mig, det vet inte någon. Läkaren som jag träffat efter förlossningen har talat om för mig och gjort klart för mig att det kommer vara riskabelt för mig att skaffa barn i framtiden. Jag kommer att få äta medicin från v.13 för att förhindra att detta sker igen, och från den veckan kommer jag att få ligga rakt upp och ner fram till v.37. Nja, kanske inte direkt så, jag får ju gå upp och röra på mig men jag måste vara mycket försiktig med vad jag gör. Allt detta för att förhindra att det blir såhär ännu en gång. I v.37 eller så fort min framtida bebis är mogen att komma ut så kommer jag att få göra ett kejsarsnitt. Jag kommer alltså inte att få föda vaginalt, tråkigt nog. Varför jag inte får föda helt normalt har jag inte riktigt fått klart för mig, men det behöver jag inte veta nu heller. Jag ska ju inte ha barn nu. Hoppas att du fick lite klartecken på vad allt detta är!

När fyller du år?
Svar; 28 maj, fyller 18!

Har du bestämmt dig om hur du ska göra med SVT än?
I så fall hur?När kommer det sändas i så fall?
Svar; Nej, jag har inte bestämmt mig ännu. Men det lutar mest åt nej.

Kan du inte lägga in någon bild på din nya frisyr?
Svar; Jodå, ska försöka ta en bra bild bara. Imorgon kan ni få en bild.

Jag har inte läst din blogg så länge kanske 2-3 veckor och jag undrar om Leija var planerad?
Svar; Nej, Leija var inte planerad - dock lika älskad för det. 

Kan du inte ladda upp en bild på din tattuering som du har?
Svar; Jag har gjort det, kolla lite längre ner i denna länk så ska du se en bild på min tatuering. 

Vad ska du tatuera för någonting?
Svar; Jag har inte riktigt bestämt mig. Antingen blir den texten "Mamma" + hennes personnummer på revbenen eller så blir det en annan text som betyder VÄLDIGT mycket för mig på armen. 

När du tänker flytta ut ensam med leija och så?
Svar; Det kommer bli inom en mycket snar framtid. Jag har nyligen skrivit ett inlägg om en sak som skrämmer mig, och det är just det. Att vi ska flytta. 

Tar du ofta hand om Nellie?
Svar; Nej, det tycker jag inte att jag gör. Det är bara svårt att inte göra det eftersom att vi bor i samma hus, jag försöker att hjälpa mamma&Ronny så mycket jag kan. Lika mycket som de försöker hjälpa mig&E. 

Jag undrar vad det är som kan vara jobbigt med att vara ung mamma?
och hur ser samhället på dig som ung mamma?
Svar; Jag vet inte riktigt. Jag vet inte hur det är att vara "äldre" mamma. Men jag kan tänka mig att det är att man inte har ekonomin till att ha ett barn, för jag kan ju inte direkt försörja mig och Leija så som jag skulle vilja. Dock klarar vi oss med tanke på att min mamma/Leija's mormor hjälper mig.
Samhället? Jag vet inte, men efter att ha läst alla era kommentarer så tror jag inte att samhället ser ner på mig som ung mamma, snarare tvärtom. Jag tror att många kan se upp till unga mammor, eller nej unga föräldrar över lag.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Har också en fråga hade varit snällt om du svara =)....

Du märkte väll ingen graviditet innan v 23 , men syntes de itne alls? och hur kom du på att du va me barn`? Krma på dig

2010-04-29 @ 22:56:41
Postat av: Sara

Jag undrar hur försöejer du Leija och dig själv?

Betalar din mamma för allt som Leija behöver om inte vad betalar hon och vad betalar du?Tacksam hade jag varit för svar!<3

Kram!<3

2010-04-30 @ 15:21:27
URL: http://sassasliv.blogg.se/
Postat av: Stephanie

Jag har läst din blogg länge nu, men jag har nog missat inlägget med din och Leijas flytt.. vill du kanske länka den i ett inlägg? :) <3

Kram! <3

2010-05-02 @ 16:43:12
URL: http://sstteepphhiiss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: