Valborgsmässoafton!

2010-04-30 / 12:24:42 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

Idag är det valborg, det innebär att jag,E och Leija ska se på majbrasa ikväll. Vi har inte berättat det för Leija ännu så hon blir säkert mycket glad när hon får veta det. När jag hämtat henne på dagis så ska vi cykla ner på stan och handla lite godis till ikväll. Leija och jag ska även gå in på leksaksaffären och se om Leija hittar någonting intressant som hon vill ha. Det brukar bli helt onödiga saker som hon vill ha, men vill hon ha det så ska hon få det.. Söta tjejen! ♥

Nu ska jag börja med min hypotesprövning på samhällskunskapen. Intressant!

Svar på era frågor!

2010-04-29 / 21:23:22 / kommentera inlägget / » Frågestund

Vad vill du göra i framtiden? Hur sitt ditt liv ut om 10 år?
Svar; I framtiden vill jag flytta upp till Luleå med E&Leija, där vill jag utbilda mig till lärare såsmåningom.
Om tio år så är jag nog där jag vill vara, är färdigutbildad lärare och har två barn till med E. Vi planerar nog även vårat bröllop.

Hur många barn vill du ha och när?
Svar; Jag vill ha två eller tre barn till om jag kan. När vet jag inte, men inte nu iallafall. Jag vill gå klart skolan och ska ha tagit studenten innan jag blir gravid nästa gång.

Kan man köpa dom kläderna du la ut pådin första bloopis som du inte har strukit över fortfarande eller?
Svar; Tyvär, jag har gjort mig av med dem.

När ska du ha nästa bloppis?
Svar; Jag vet inte. Just nu har jag ingenting jag vill sälja, varken i min eller Leija's garderob.

Vill du gifta dig?I så fall när?
Svar; Ja, det vill jag absolut göra! Det är en sak jag verkligen vill göra, en stor sak i livet som jag anser man bara gör en gång. Jag vill kanske gifta mig om 10-15 år. Tiden får utvisa.

Vad är havandeskapsförgiftning? Varför kommer du inte kunna ha en vanlig graviditet eller/och "vanlig" förlossnig bara för att du hade havandespapsförgiftning?
Svar; Åh nej, nu kommer dessa frågor jag tycker är väldigt svåra att svara på. Havandeskapsförgiftning är någonting man kan få när man är gravid, man kan få högt blodtryck, äggvita i urinen o.s.v. Jag fick det, jag hade ingen aning om det föränn min barnmorska upptäckte att jag såg trött ut. Vi kollade blodtrycket och det var mycket högt, jag hade även äggvita i urinen, jag fick iallafall åka in till förlossningen i Västerås för att kolla mig&bebisen i magen mer noggrant. Väl där blev jag undersökt och de bestämdes att jag skulle få vara kvar, skulle absolut inte få åka hem innan jag hade fått en bebis. Dagen efter blev jag igångsatt, men det hände INGENTING. Under natten till lördagen, alltså andra natten jag var där så vaknade min mamma som var med mig. Hon såg att jag låg och krampade, helt okontaktbar. Det kom då läkare och barnmorskor som tog ner mig till operation, där blev det akut kejsarsnitt. Från att mamma vaknade och såg mig tills Leija var ute, det tog fyra (!) minuter.

Jag vet inget om detta, jag har fått höra allt i efterhand. Hade inte min mamma upptäckt mig då så hade jag förmodligen varit död vid detta lag, inte bara jag även Leija. Det låter helt sjukt att säga, men det är sant. Jag fick den allvarligaste sorten av havandeskapsförgiftning, det kallades "eklampsikramper". Varför det blev så för mig, det vet inte någon. Läkaren som jag träffat efter förlossningen har talat om för mig och gjort klart för mig att det kommer vara riskabelt för mig att skaffa barn i framtiden. Jag kommer att få äta medicin från v.13 för att förhindra att detta sker igen, och från den veckan kommer jag att få ligga rakt upp och ner fram till v.37. Nja, kanske inte direkt så, jag får ju gå upp och röra på mig men jag måste vara mycket försiktig med vad jag gör. Allt detta för att förhindra att det blir såhär ännu en gång. I v.37 eller så fort min framtida bebis är mogen att komma ut så kommer jag att få göra ett kejsarsnitt. Jag kommer alltså inte att få föda vaginalt, tråkigt nog. Varför jag inte får föda helt normalt har jag inte riktigt fått klart för mig, men det behöver jag inte veta nu heller. Jag ska ju inte ha barn nu. Hoppas att du fick lite klartecken på vad allt detta är!

När fyller du år?
Svar; 28 maj, fyller 18!

Har du bestämmt dig om hur du ska göra med SVT än?
I så fall hur?När kommer det sändas i så fall?
Svar; Nej, jag har inte bestämmt mig ännu. Men det lutar mest åt nej.

Kan du inte lägga in någon bild på din nya frisyr?
Svar; Jodå, ska försöka ta en bra bild bara. Imorgon kan ni få en bild.

Jag har inte läst din blogg så länge kanske 2-3 veckor och jag undrar om Leija var planerad?
Svar; Nej, Leija var inte planerad - dock lika älskad för det. 

Kan du inte ladda upp en bild på din tattuering som du har?
Svar; Jag har gjort det, kolla lite längre ner i denna länk så ska du se en bild på min tatuering. 

Vad ska du tatuera för någonting?
Svar; Jag har inte riktigt bestämt mig. Antingen blir den texten "Mamma" + hennes personnummer på revbenen eller så blir det en annan text som betyder VÄLDIGT mycket för mig på armen. 

När du tänker flytta ut ensam med leija och så?
Svar; Det kommer bli inom en mycket snar framtid. Jag har nyligen skrivit ett inlägg om en sak som skrämmer mig, och det är just det. Att vi ska flytta. 

Tar du ofta hand om Nellie?
Svar; Nej, det tycker jag inte att jag gör. Det är bara svårt att inte göra det eftersom att vi bor i samma hus, jag försöker att hjälpa mamma&Ronny så mycket jag kan. Lika mycket som de försöker hjälpa mig&E. 

Jag undrar vad det är som kan vara jobbigt med att vara ung mamma?
och hur ser samhället på dig som ung mamma?
Svar; Jag vet inte riktigt. Jag vet inte hur det är att vara "äldre" mamma. Men jag kan tänka mig att det är att man inte har ekonomin till att ha ett barn, för jag kan ju inte direkt försörja mig och Leija så som jag skulle vilja. Dock klarar vi oss med tanke på att min mamma/Leija's mormor hjälper mig.
Samhället? Jag vet inte, men efter att ha läst alla era kommentarer så tror jag inte att samhället ser ner på mig som ung mamma, snarare tvärtom. Jag tror att många kan se upp till unga mammor, eller nej unga föräldrar över lag.

Först dusch, sen svara på lite frågor..

2010-04-29 / 19:24:31 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

Jag har sett att jag fått en del frågor här på bloggen som jag inte hunnit besvara, men nu ikväll när jag ändå inte ska göra någonting vettigt så kan jag faktiskt svara på frågor ni ställt till mig. Jag ska bara duscha och fixa till Leija lite, hon vill inte riktigt somna utan ligger mest och skriker för minsta lilla..

Ni kanske kommer på fler frågor medan jag duschar?
Passa på att ställa några isåfall..

Är i skolan..

2010-04-29 / 09:44:15 / kommentera inlägget / » Mamma-Nadjas vardag

Sitter i skolan och ska snart börja min svenska. Har nyss haft arbetsmiljö, fick tillbaka två arbeten. Fick VG+ och G+ på den andra. Känns riktigt bra! Är lite stolt över mig själv, det har aldrig gått såhär bra i skolan någonsin för mig.

Nej, nu ska jag börja min lektion.
Efter skolan skjutsar mamma mig&Leija till Norberg så att vi ska städa hos mormor/gammelmormor.

Bildbomb!

2010-04-28 / 21:55:48 / kommentera inlägget / » Minnen för livet

Istället för att skriva ett inlägg där jag berättat vad vi ätit och gjort idag så sätter jag ut några bilder på Leija&Nellie istället. Jag tror faktiskt att ni uppskattar det mer än om jag skriver en text utan bild.

Nu ska jag iallafall sova! Skola&dagis imorgon, sen blir det raka vägen till mormor/gammelmormor i Norberg för att städa lite. Det var ett tag sen sist! Godnatt, ♥Efter dagis var vi ute och gick i skogen med vovven!
Det var visst lite snö kvar i skogen, där det var skugga.


Tokflickor!

"Titta mamma, blomma!"

När vi ätit middag så gick jag&flickorna ut och gungade.
Vi har nämligen en jätte stor lekpark utanför vårt hus, mer perfekt än så kan det inte bli!


Lite tankar om framtiden..

2010-04-27 / 20:45:59 / kommentera inlägget / » Funderingar

Har en konstig känsla i kroppen, en känsla som känns bra&dålig. En känsla som är svår att sätta ord på.
Så mycket kommer att förändras, ett "nytt" liv kommer att börja i sommar. Det känns läskigt, jag blir faktiskt rädd. Samtidigt vet jag att jag velat detta så otroligt länge nu, och när jag/vi står där så kommer det kännas bra. Men vägen dit kommer ha både upp och nergångar, detta är ändå något stort som bara händer mig en gång i livet. Jag vet att jag kommer få vara med om detta fler gånger, men det kommer inte vara mig det handlar om då utan en helt annan individ.

Jag börjar även ändra mig om inspelningen med SVT, det känns inte riktigt bra.
Tankarna börjar snurra, jag har redan "visat" upp mitt&Leija's liv tillräckligt för okända människor. Jag vet inte om jag vill det igen, jag vill inte framstå som någon som bara vill synas. Jag är inte en sådan person, jag är en väldigt blyg tjej. Därför känner jag att inspelningen inte kommer bli bra, jag tror inte att jag vill. Leija är fortfarande såpass liten att hon inte kan ta dessa beslut helt själv, tänk om hon inte tycker om dessa beslut jag tagit när hon blir större? Det är nog det jag är mest rädd för, jag vill göra det som känns bäst för oss. Jag ska fundera tills imorgon så får jag maila dem och tala om hur jag gör. Just nu känner jag bara nej.

Medan jag har skrivit om lite tankar så skulle jag vilja höra en sak mer er läsare.
Vad skulle ni vilja att jag skrev om? Något speciellt om Leija, eller kanske om mig. Någonting som ni kanske funderar över, som ni är nyfikna på. Självklart kommer jag inte att skriva om saker jag anser vara privata, men ni kan ju komma med lite förslag. Så får vi se vad som händer.


Leija, utan dig skulle ingenting fungera.
Jag älskar dig!Sallad till middag..

2010-04-27 / 16:25:50 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

Sitter fortfarande ute, har gjort det sen det senaste inlägget jag skrev. Nu börjar det dock bli lite kyligt, molnen har visat sig på himlen och solen är försvunnen. Tråkigt, men lite sol fick vi allt! Jag ska börja göra ordningen middagen till idag, det blir nämligen sallad med räkor, tonfisk och massa annat gott.

Sätter ut några bilder på en skitig unge som äter glass, men vad gör det att man är smutsig?
Det finns faktiskt vatten, hihi.


Utedag!

2010-04-27 / 12:28:52 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

Vilket underbart väder det är ute!
Leija springer omkring i tjocktröja och byxor bara, hur härligt som helst. Jag ska snart pallra mig ut jag med, och sätta mig direkt i solen. Ska måla naglarna och bara njuta av vädret medan Leija springer omkring och blåser spåbubblor som vi köpte när vi nyss vara nere på stan.

Inspelningen med SVT blev framskjuten till nästa Torsdag. Det var lika bra det faktiskt, hoppas bara att det blir av så att man kan koppla av sen. Jag blir så nervös redan nu, bara av att tänka på det. Det går säkert bra när man väl sätter igång. Nu ska jag ut, sen blir det att städa vår oerhört stökiga bil invändigt. Förresten, pappa fick hem sitt handledarbevis igår. Så nu är det dags att sätta sig bakom ratten för första gången. Ska ringa honom ikväll och bestämma lite mer. Jag ser verkligen fram emot det, även fast det känns lite läskigt. Snart har jag kanske mitt körkort? Det är dags att börja läsa i teoriböckerna nu också, pjuu! Tur att det blir lov snart.

En bild på Nellie&Leija från i höstas.
Idag ska jag vara flitig med kameran, det lovar jag!

Sovdags, imorgon är vi lediga!

2010-04-26 / 23:18:07 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

Min älskade ängel sover, så jag ska passa på att göra samma sak.
Imorgon är vi lediga, så det blir att ta det lugnt. Vi önskar dock lite sol så att vi kan sitta ute och bli lite små röda om kinderna, det kan nämligen behövas. Godnatt på er fina! ♥

Om ca; två veckor kommer tatuering nummer 2 att ta plats på min kropp.
Spännande!

Skola&dagis idag igen..

2010-04-26 / 12:02:52 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

Sitter och har lektion nu, samhällskunskap. Fick precis reda på att jag fick VG på ett arbete jag nyligen lämnat in. Det känns skönt att veta det, då jag har som mål att få VG-MVG som slutbetyg i detta ämne. Det är ju ett år kvar av denna kurs så förhoppningsvis fixar jag det, min lärare trodde att jag skulle göra det. Så vem vet?

Imorse cyklade jag&Leija till skola och dagis. Det var ganska kallt men Leija ville inte erkänna att det var kallt, dock såg jag på henne att hon tyckte det. När jag slutat skolan ska U med mig&Leija hem. Hon ska tatuera sig, så jag ska med henne. Mamma ska ha Leija medans, vill inte precis ta med henne dit. Känns inte så barnvänligt om man kanske ska säga så. Det blir inte så länge som jag blir borta från henne innan det blir sovdags för lill-tjejen.

Imorgon ska jag&Leija bli filmade av SVT tvärsnytt som ska hem till oss. Men det verkar som att jag får skjuta på det, det blir nog lite svårt att ta hem dem eftersom att mamma ska jobba imorgon, hon ska ju hinna vila och så. Hoppas att de förstår att det inte går, men de borde de väl göra. De har ju skjutit upp det två gånger med mig, nåväl det fixar sig. Nu ska jag fortsätta med plugget!

Har varit dålig med kameran, så det kommer lite äldre bilder.. Bättre än ingenting!

Helgen som varit!

2010-04-25 / 20:49:10 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

Sitter just nu på golvet i vardagsrummet, har hårfärg i håret. Jag kände att nu när jag klippt det kort så vill jag ha det mörkt, känns bäst så. Haha, det lät lite fjantigt. Efter denna färgning ska jag låta håret vara ett tag framöver, det har blivit mycket klipp och färning på senare tid. Nu får det vara stopp på det för ett tag.


Som jag skrev tidigare idag så har helgen varit toppen. Igår, Lördags så åkte jag, Nellie&Leija till Norberg för att gå på marknaden med min vän U och hennes son A. Men när vi kom dit så hade hennes lille pojk somnat, så vi gick till mormor/gammelmormor och frågade om hon ville med istället, det ville hon. Så vi knallade iväg och gick några vändor innan U ringde och sa att de var påväg. När de kom dit så fortsatte vi att kolla lite, Nellie åkte karusell. Leija fick en ballong och foppatofflor som hon så länge tjatat om. Efter ett tag så kom mamma&Ronny och hämtade flickorna så jag blev helt barnledig, efter ett tag blev U också barnledig. Vi knallade iväg till henne, dit kom även E. Vi var där ett tag och sen drog vi ut för att kolla läget, det var inte så värst roligt. Jag&E åkte nästan hem på en gång. Förövrigt tyckte jag dagen var super!

Idag var vi ju också iväg, men det vara bara jag,Leija,E och E's syster. Vi gick och kikade lite, Leija fick lite godis och några små figurer att sätta fast på foppatofflorna. Hon köpte faktiskt dem för sina egna pengar, pengar som hon fick av E's pappa. Stolt det var hon minnsan! Hon åkte lite karusell också, jag trodde inte hon skulle våga men det gjorde hon visste. En riktig höns-morsa, det är jag det. Nej, men helgen har varit jätte härlig. Och Leija säger att hon har haft det roligt, och det är väl det bästa? Att min lilla flicka har haft roligt! ♥

Sätter ut en bild på Leija idag när hon åker karusell, hon var ju FÖR söt!
(Har satt dit vita rutor så att andras barn inte kommer med)


Norberg's marknad

2010-04-25 / 15:39:38 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

HEJ!

Det har varit en helg då det varit fullt upp, det har som sagt varit marknad i Norberg. Vi var där nästan hela dagen igår, och idag åkte vi dit igen. Leija har varit så glad och har verkligen uppskattat att vi varit där.

Nu är vi hos E så jag vill inte sitta så mycket vida datan, bättre uppdatering ikväll. Jag har ju faktiskt inte uppdaterat på hela helgen.

Inställd myskväll & kort hår..

2010-04-23 / 19:27:29 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

Har varit ute och gått från stan, det spöregnade! Båda flickorna satt i vagnen och huttrade, det var verkligen hur kallt som helst. Min fina vän U och hennes son A kommer tyvär inte idag, det blev strul med bussen. Verkligen tråkigt då det hade blivit mycket trevligt med lite sällskap denna afton! Men vi ses somsagt imorgon, då är det ju marknad. Hoppas det inte regnar bara!

Jag klippte mig idag, det blev kort. Riktigt kort!
Är lite ovan ännu, men om några dagar kommer jag vara mycket nöjd! S gjorde ett bra jobb, tack snälla du!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

2010-04-23 / 10:44:52 / kommentera inlägget / » Mamma-Nadjas vardag

JAG KLARADE DATAKUNSKAPSKURSEN!

JAG ÄR BÄST!

Måste fixa provet!

2010-04-22 / 19:48:52 / kommentera inlägget / » Leija 2 år

Tack för de oerhört fina kommentarerna ni ger mig, ni är helt fantastiska! ♥

Det blir inte mer uppdatering än så idag. Jag ska nu sätta mig ner&plugga till provet jag har i datakunskap imorgon, det är sista lektionen imorgon och jag ska bannemig klara det! Ni förstår nog varför jag väljer att lägga bloggen åt sidan ikväll. Imorgon blir det bättre uppdatering, det lovar jag! Imorgon blir det även klippning och sen kommer min kära vän U och hennes son A och har myskväll med mig, Nellie&Leija. Tjejerna är som vilda! De längtar så de håller på att spricka. Nåväl, idag har iallafall ett ordentligt cykellås och en cykelkorg inhandlats, om det nu var intressant att veta. Hihi. Ha en trevlig kväll kära ni! GODNATT